Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

teaching:medicalvisualization:ex_content [2019/05/15 14:24]
mistelbauer [Lab Slides]
teaching:medicalvisualization:ex_content [2019/06/26 16:48] (current)
mistelbauer [Lab Slides]
Line 13: Line 13:
 ====== Lab Slides ====== ====== Lab Slides ======
  
-|<100% 2% 10% 14% 40%>|+|<100% 2% 10% 14% 50%>|
 ^<html><center></html>#^<html><center></html>Date^<html><center></html>Time^<html><center></html>Content^<html><center></html>Material^ ^<html><center></html>#^<html><center></html>Date^<html><center></html>Time^<html><center></html>Content^<html><center></html>Material^
-^ 01 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>10.04. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lecture/00_Organization.pdf|Organization}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lecture/02_MedicalImaging.pdf|Medical Imaging}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/01/Medical-Imaging-Homework.pdf|Homework: Medical Imaging}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/01/Medical-Imaging-Homework-Solution.pdf|Solution: Medical Imaging}} | +^ 01 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>10.04. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lecture/00_Organization.pdf | Organization}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lecture/02_MedicalImaging.pdf | Medical Imaging}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/01/Medical-Imaging-Homework.pdf | Homework: Medical Imaging}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/01/Medical-Imaging-Homework-Solution.pdf | Solution: Medical Imaging}} | 
-^ 02 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>17.04. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lecture/03_MedicalImageProcessing.pdf|Medical Image Processing}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/02/Image-Processing-Homework.pdf|Homework: Medical Image Processing}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/02/Image-Processing-Homework-Solution.pdf|Solution: Medical Image Processing}} | +^ 02 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>17.04. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lecture/03_MedicalImageProcessing.pdf | Medical Image Processing}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/02/Image-Processing-Homework.pdf | Homework: Medical Image Processing}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/02/Image-Processing-Homework-Solution.pdf | Solution: Medical Image Processing}} | 
-^ 03 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>24.04. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/03/Tutorial/Introduction-to-MeVisLab.pdf|Tutorial: Introduction to MeVisLab}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/03/Indirect-Volume-Rendering-Homework.pdf|Homework: Indirect Volume Visualization}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/03/Indirect-Volume-Rendering-Homework-Solution.pdf|Solution: Indirect Volume Visualization}} | [[http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/03/Tutorial/noisy_bones.dcm|noisy_bones.dcm]] <html><br></html> [[http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/03/Tutorial/task_oinv.mlab|Solution to Open Inventor Task]] <html><br></html> [[http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/03/Tutorial/task_noise.mlab|Solution to Noise Removal Task]] <html><br></html> [[http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/03/Tutorial/task_vessel.mlab|Solution to Vessel Enhancement Task]] +^ 03 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>24.04. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/03/Tutorial/Introduction-to-MeVisLab.pdf | Introduction to MeVisLab}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/03/Indirect-Volume-Rendering-Homework.pdf | Homework: Indirect Volume Visualization}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/03/Indirect-Volume-Rendering-Homework-Solution.pdf | Solution: Indirect Volume Visualization}} | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/03/Material.zip|Material}} | 
-04 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>08.05. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/04/Tutorial/Segmentation-in-MeVisLab.pdf|TutorialSegmentation in MeVisLab}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/04/Direct-Volume-Rendering-Homework.pdf|HomeworkVolume Rendering}} <html><br></html> SolutionVolume Rendering [[http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/04/Tutorial/example_livewire.mlab|example_livewire.mlab]] <html><br></html> [[http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/04/Tutorial/example_saveMarkers.mlab|example_saveMarkers.mlab]] <html><br></html> Solution to Organ Segmentation Task | +^ 04 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">;WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>08.05. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/04/Tutorial/Segmentation-in-MeVisLab.pdf Segmentation in MeVisLab}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/04/Direct-Volume-Rendering-Homework.pdf Homework: Volume Rendering}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/04/Direct-Volume-Rendering-Homework-Solution.pdf | Solution: Volume Rendering}} | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/04/Material.zip | Material}} 
-^ 05 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>15.05. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/05/Tutorial/GPURayCasting.pdf|TutorialGPU Ray Casting}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/05/Illustrative-Visualization-Homework.pdf|Homework: Illustrative Visualization}} <html><br></html> Solution: Illustrative Visualization | [[http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/05/Tutorial/GPURayCasting.zip|GPU Ray Casting]] +05 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>15.05. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/05/Illustrative-Visualization-Homework.pdf | HomeworkIllustrative Visualization}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/05/Illustrative-Visualization-Homework-Solution.pdf | SolutionIllustrative Visualization}} |  
-06 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>22.05. | 15:15 - 16:45 | Homework: - <html><br></html> Solution+^ 06 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">;WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>22.05. | 15:15 - 16:45 {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/06/Tutorial/GPURayCasting.pdf Shader: GPU Ray Casting}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/06/Interaction-Homework.pdf Homework: Interaction}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/06/Interaction-Homework-Solution.pdf | SolutionInteraction}} {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/06/Material.zip|Material}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/06/Solution.zip|Solution}} 
-07 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>29.05. | 15:15 - 16:45 | Homework: - <html><br></html> Solution: - | +07 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>29.05. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/06/Tutorial/GPURayCasting.pdf | ShaderGPU Ray Casting}} | See exercise #07 
-08 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>05.06. | 15:15 - 16:45 | Homework: - <html><br></html> Solution: - | +08 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>05.06. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/08/DistanceAwareLaplacianSmoothing.pdf | Shader: Distance Aware Laplacian Smoothing}} | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/08/Material.zip|Material}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/08/Solution.zip|Solution}} 
-09 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>12.06. | 15:15 - 16:45 | Homework: - <html><br></html> Solution: - +09 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>12.06. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/09/Fiber-Tracking-in-MeVisLab.pdf | Fiber Tracking in MeVisLab}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/09/Vessel-Visualization-Homework.pdf | Homework: Vessel Visualization}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/09/Vessel-Visualization-Homework-Solution.pdf | Solution: Vessel Visualization}} | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/09/Solution.zip|Solution}} 
-10 | <html><p style=&quot;font-size:7pt;display:inline;&quot;>WED</p>&amp;nbsp;&amp;nbsp;</html>19.06| 15:15 16:45 Homework: - <html><br></html> Solution: - | +10 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>19.06. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/10/Blood-Flow.pdf | Shader: Blood Flow}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/10/Uncertainty-Homework.pdf Homework: Uncertainty}} <html><br&gt;&lt;/html {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/10/Uncertainty-Homework-Solution.pdf | Solution: Uncertainty}} | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/10/Material.zip|Material}} <html>&lt;br&gt;</html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/10/Solution-Task1.zip|Solution-Task1}} <html><br></html> {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/10/Solution-Task2.zip|Solution-Task2}} 
-^ 11 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>26.06. | 15:15 - 16:45 | Homework: - <html><br></html> Solution: - | +^ 11 | <html><p style="font-size:7pt;display:inline;">WED</p>&nbsp;&nbsp;</html>26.06. | 15:15 - 16:45 | {{http://wwwisg.cs.uni-magdeburg.de/cv/lehre/MedVisualization/2019S/Lab/10/Blood-Flow.pdf | Shader: Blood Flow}} | See exercise #10 |
- +
- +